Mediatraining

Sinds 2008 geef ik jaarlijks tientallen mediatrainingen bij ondermeer het RIVM, het Ministerie van Defensie, TenneT, Menzis, Eneco, Gasterra, Trimbos, 113, Universiteit Twente, de Gezondheidsraad, Tactus, Verwey Jonker Instituut, NVM, MST, MIRA, Universiteit Maastricht, MERLN, het Roessingh, HALT en de STER. Bij de meeste grote organisaties train en adviseer ik eerst de Raad van Bestuur (CvB/directie/voorzitter) waarna ik in veel gevallen langdurig verbonden blijf als ‘huistrainer’ en adviseur voor de gehele organisatie. Ik spreek naast Nederlands ook vloeiend Engels en Duits.

U bereidt zich voor op interviews?
Doorloop de levensechte leerschool van een doorgewinterde journalist en zeer ervaren trainer die zich actief in u en uw werkveld verdiept. Met realistische oefeninterviews op camera en persoonlijke feedback zorg ik ervoor dat u echt beter wordt. Zo leert u uw eigen verhaal overtuigend en begrijpelijk vertellen en de werkwijze van journalisten doorgronden: bij goed en bij slecht nieuws! We trainen 1-op-1 en in kleine groepjes aan de hand van afgesproken leerdoelen.

Dagtraining
– De training beslaat meestal 1 of 2 dagdelen van elk 4 uur; incompany of bij mij in een zeer aangename atmosfeer.
– U leert hoe journalisten hun werk doen en hoe u daar op inspeelt: Hoe bereidt u zich het beste voor? Welke typen interview zijn er? Hoe gedraagt u zich tijdens het (live) vraaggesprek? Hoe haalt u het hoogste rendement uit het gesprek?
– De testgesprekken worden besproken en u wordt zo vaak als nodig op de proef gesteld met alle relevante soorten interviews op camera.

Na de cursusdag
• Korte (telefonische) herhaaltrainingen zijn standaard
• Mondelinge en schriftelijke evaluatie
• Certificaat op aanvraag