ADVIES

In de media wil elke organisatie zo effectief mogelijk haar eigen verhalen vertellen. Bij goed en bij slecht nieuws. Ik help bij contacten met de pers en produceer alle diensten en producten die bij geslaagde communicatie nodig zijn.

Beter in het nieuws? 

Ik scan uw organisatie en projecten op nieuwswaardigheden en leg contacten met passende media. En ik leer u dit zelf sneller, beter en met een hoger rendement te doen. Ik help met media- en presentatietrainingen, het plannen van nieuws en het (leren) schrijven en verspreiden van effectieve persberichten. Sinds 15 jaar verricht ik deze activiteiten langdurig en met aanzienlijke spinoff voor onder andere RIVM, Defensie, Universiteit Maastricht, RegMed XB, Tennet, Provincie Limburg, MERLN (UM), Universiteit Twente (de wetenschapsredactie en alle faculteiten en instituten), Technische Geneeskunde, AMC, Sigma Screening, Tactus Verslavingszorg, Trimbos en HALT.

Crises en slecht nieuws

Natuurlijk ben ik ook beschikbaar voor ondersteuning of een taxatie van de situatie als er zwaar weer dreigt. Een crisis of slecht nieuws beschadigt niet per definitie reputaties. Een goede voorbereiding op kritische, offensieve interviews waarin u met extra aandacht leert uw kant van de zaak rustig en zuiver uit te leggen, helpt al enorm.

Organisaties die regelmatig met gevoelige kwesties en de druk van de journalistiek te maken krijgen, beveel ik een complete crisistraining aan. Hierin gaan we stap voor stap door een zorgvuldig voorbereid en uitgetekend script dat een potentieel incident beangstigend dicht benadert. Hopelijk doet het zich nooit voor…Maar als het gebeurt, bent u voorbereid.

Vraag voor advies